fredag

Fy fan för FM

"En 23-årig man från Umeå skadade foten i en olycka i april 2012 när han gjorde militär tjänstgöring i Boden. Olyckan inträffade då han körde skoter i terräng och slog i foten i en stubbe som var täckt av snö med krosskador i foten som följd.
Kammarkollegiet har beslutat att ge en mannen ersättning för sveda och värk under den akuta sjuktiden med 2 300 kronor och 25 000 kronor som ersättning för bestående besvär."

Okej så vart är då min fästmans skadestånd  för sveda och värk..plus bestående besvär!!!? För två år sedan gjorde han en OC-övning (pepparsprej) på jobbet, vilket ledde till att han fick problem med ena ögat. R-vävnad som täpper till tårkanalen som gör att hans öga rinner konstant och han mer eller mindre tål sol. Dessutom blir det ibland infektioner i ögat. Så vart är då hans skadestånd? Ibland känns det som att soldaterna inte är värda ett skit. Jag hoppas han ligger på mer med att få ersättning för så här kan han inte ha det. I alla fall tycker jag FM kan stå för att han kommer till en riktig ögonspecialist och kan få en operation som DE betalar. Det är trots allt deras skyldighet som arbetsgivare att se till att deras anställda soldater mår bra. Det här kommer inte bli bättre så inget mer vänta och se!


Inga kommentarer: